Musica Di…Vina – tango večer in vina Sanctum

Musica Di...Vina - tango večer z vini Sanctum

V petek, 18. 10. 2019 se je v KC Janeza Trdine, Novo mesto začel nov ciklus vrhunskih glasbeno-vinskih dogodkov v Sloveniji. Dogodki Musica Di…Vina izvirajo iz želje, da postanejo koncerti komorne glasbe bolj sproščeni in dostopni širšemu občinstvu. Ker obstajajo tako pri glasbi kot pri vinih različne stopnje kompleksnosti, ki omogočajo primerno spajanje, dogodki Musica Di…Vina povezujejo kakovostno klasično glasbo z degustacijo izjemnih vin.

Tokratni, otvoritveni večer je gostil kvartet čel, ki ga sestavljajo štirje vrhunski violončelisti: Igor Mitrović, Milan Hudnik, Tanja Babnik in Jaka Trilar, vsi iz vrst Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Program je obiskovalce vseh starosti popeljal v svet tanga z glasbo Astorja Piazzole in njegovih Štirih letnih časov. Ljubitelji dobre glasbe in vina ter otroci in mladostniki so uživali v čudovitih kompozicijah Bacha, Vivaldija in Monteverdija.

Vinski pokrovitelj večera je bila klet Sanctum iz Štajerske. Marko Podkubovšek, ki nadaljuje tradicijo kartuzijancev, ki so v Slovenijo prinesli burgundske sorte, je s svojimi vini Chardonnay, Pinot Noir in My Red očaral obiskovalce. Z moderatorjem Dejanom Juravićem sta pričarala enkratno senzorično doživetje spajanja vina in glasbe.  

Po dogodku se je množica imela priložnost družiti z glasbeniki kot tudi z vinarjem.

Organizator dogodka Enjoy Slovenia (Amber tours, s.p.) se za uspešno izvedbo dogodka zahvaljuje Mestni občini Novo mesto, ki je dogodek sofinancirala ter sponzorjem: KC Janeza Trdine, vinski kleti Sanctum, Radio Sraka in Špes – grafični studio. 

Naslednji dogodek bo zaznamoval večer samospevov in španskih ljudskih pesmi. Musica Di…Vina bo v petek, 6. 12. 2019 ob 19.30.uri predstavila dogodek „Vino, ženske in pesem“ v izvedbi sopranistke Therese Plut in harfistke Sofie Ristic. Brbončice se bodo razvajale ob vinih iz vinske kleti Graben iz Bizeljskega.

Se vidimo v KC Janeza Trdine, Novo mesto v petek, 6. 12. 2019 ob 19:30 uri.

Comments are closed.