Musica Di…Vina – večer samospevov in harfe

V prazničnem času so ljubitelji glasbe in vina prisluhnili samospevom in španskim ljudskim pesmim ob spremljavi harfe. 

Na dogodku Musica Di…Vina, kjer se v sproščenem vzdušju spajata harmonija glasbe in vina smo prisluhnili kanadski sopranistki slovenskega rodu Theresi Plut, ki se uvršča med naše najuspešnejše operne in koncertne pevke. Na harfi jo je spremljala italijanska harfistka Sofia Ristic, ki od leta 1996 deluje v orkestru Simfonikov RTV Sloveija kot solo harfistka. Dogodek je povezoval Dejan Juravić, ki je znan glas Radia Slovenija. 

Za simbiozo med glasbo in vinom so poskrbela konkretna in specifična vina iz mednarodno priznane butične družinske kleti Vino Graben, iz Bizeljskega. Ena redkih slovenskih vinogradnic je svoja vina predstavila, obiskovalci pa so jih degustirali med posameznimi deli. Glasbi Cl. Debussy je družbo delal sivi pinot z daljšo maceracijo. Dela F. Obradorsa so obiskovalci uživali ob suhem Tramincu, selection, 2009 in dela R. Straussa so se zlila z rdečim vinom Les grandes 5, selection, 2015. 

Po koncertu je sledil družabni večer, kjer so se obiskovalci spoznavali in družili ob narezku in vinu Graben.

Tovrstni sproščeni koncerti komorne glasbe ob spremljavi izjemnih vin, se bodo nadaljevali tudi v letu 2020. Zato spremljajte novice in dogodke Mestne občine Novo mesto, ki vas bo pravočasno obvestila o datumu in lokaciji naslednjega dogodka Musica Di…Vina.

Organizator dogodka Enjoy Slovenia (Amber tours, s.p.) se za uspešno izvedbo dogodka zahvaljuje Mestni občini Novo mesto, ki je dogodek sofinancirala ter sponzorjem vinski kleti Vino Graben, medijskemu sponzorju Radio Sraka in podjetju Telekta, ki je poskrbel za prevoz ljubiteljev vina in glasbe iz Ljubljane.

Comments are closed.